За да ги спречите болките кои постојано ви создаваат проблем, треба да бидете физички поактивни. Погледнете со кои вежби ќе ги истегнете половината и грбот, а кои ќе ви помогнат да се опуштите, да ги отпуштите мускулите и да ги истегнете половината и грбот.

Со оглед на тоа дека немаат контраиндикации, овие вежби можат сите да ги прават, од деца до стари луѓе. Посебно треба да ги прават оние кои имаат проблем со долниот дел од грбот (лумбоишиалгија, дискус хернија, спондилолистеза), но и сите оние кои сакаат да ги зајакнат мускулите на долниот дел од грбот. Една серија треба да се повтори 10 15 пати. Исто така, важно е минимално три пати неделно да ги повторувате вежбите, иако можете и секојдневно да ги правите.

Со помош на овие вежби, од болката во долниот дел на грбот ќе можете да се решите и без медикаменти. Се што треба е да бидете активни, доволно да се движите.

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина