Летото се приближува и ако сте еден од оние луѓе кои ги чувствуваат ефектите од долги часови поминати пред компјутер, и грбот ве боли и малку повеќе отколку што треба, тогаш Ви препорачуваме некои вежби за болката во грбот. Нашиот прв инстинкт во овие случаи е обично прво да се консултирате со лекар, но овие  вежби за болка во грбот може лесно да ги направите во  вашиот дом и се многу лесни. Еве ги петте движења со кои  може да се обидете да ја намалите болката во грбот.

Вежби за болка во грбот

Прва вежба 

1.Првата вежба за вашите болки во грбот е инспирирана од јогата, која е добро позната по своите терапевтски ефекти. Вие не треба да биде искусен за да ја правите  оваа вежба, бидејќи е навистина лесна, но многу ефективна.

vezbi1

Еве  што всушност треба да направите: седнете на колената и рацете, дишете и полека подигнете ја  вашата глава, истегнете го грбот и туркајте кон подот, нежно. Следниот чекор е издишување оставајќи ја главата надолу и повторно истегнете го  грбот во спротивна насока, достигнувајќи нагоре. Оваа поза е наречен мачка поза- може да  погодите  зошто? Потоа потпрете се назад, градите спуштете ги надолу до колениците (се чувствувате слободни да го допре подот со главата) и исправете  ги вашите раце напред. Повторете 6 пати.

2.Втора вежба

vezbi2

Легнете на грб на душекот со свиткани колена и дишете длабоко. Издишете и доведете го  вашиот левото колено до градите, држејќи го со раце, потоа вдишете и исправете ја вашата нога. Повторете 3 пати. Потоа држете ја ногата во истегната положба и  правете кружни движења во воздухот со вашиот глужд.

3.Трета вежба

vezbi33

Легнете на подот со лицето нагоре, рацете поставете ги на  страна, дланките на подот. Вдишувајте, подигнете го вашиот задник додека вашето тело  формира дијагонала од колената до вратот, а потоа издишувајте и вратете се ви првобитната положба. Повторете 6 пати.

4. Четврта вежба 

vezbi4

Легнете на подот на грб со свиткани колена  нанадвор, и нозете заедно. Дишете длабоко, а потоа издишувајте и стегнете ги бутовите и донесете ги колената заедно се додека не се спојат. Повторете 10 пати.

5.Петта вежба 

vezbi5

5.Лежете со лицето надолу. Подигнете го својот грб. Истовремено, кревајте ја десната нога колку што е можно погоре. Држете така  неколку секунди, а потоа повторувајте со другата нога.

 

Обидете се да ги направите овие 5 вежби за болки во грбот, дневно, и вие ќе се чувствувате многу подобро и поздраво.

Ја почитува здравата исхрана,посебно овошјето и зеленчукот,љубител на животни,верува во љубов,омилено место за живеење Париз