Научно е докажано во повеќе наврати дека секоја болка која ја имаме е во директна поврзаност со нашата психа. А еве и на кој начин.

1. Болка во главата

Болката во главата може да биде предизвикана од стрес. Одвојте малку време за опуштање и намалете го стресот.

2. Болка во вратот

Ако чувствувате болка во вратот, можеби ви е тешко да си простите на себе или на другите. Размислете за нештата кои ги сакате кај луѓето.

3. Болка во рамењата

Оваа болка може да значи дека носите тежок емоционален товар. Фокусирајте се на проактивно решавање на проблемот и препуштете малку од тој товар и на другите луѓе во вашиот живот.

4. Болка во горниот дел од грбот

Болката во овој дел од телото значи дека немате доволно емоционална поддршка. Можеби се чувствувате несакано или непосакувано. Ако сте самци, можеби е време да појдете на некој состанок.

5. Болка во долниот дел од грбот

Болката во долниот дел од грбот може да значи дека сте премногу загрижени за пари. Можеби е време да побарате зголемување на платата или да почнете да користите финансиски планер.

6. Болка во лактите

Оваа болка укажува на отпор кон промените во својот живот. Ако имате здрвени раце, можеби сте имале груб и тежок живот. Бидете подготвени на компромиси и протресете ги малку нештата.

7. Болка во рацете

Болката во рацете значи дека не можете да допрете до другите луѓе на начин на кој би требале. Бидете отворени за нови пријателства, појдете на ручек со соработникот и создавајте нови врски.

8. Болка во колковите

Болката во колковите зборува дека сте премногу исплашени за да тргнете кон напред. Оваа болка може да укажува и дека имате отпор кон промени. Можеби сте премногу внимателни при донесувањето одлуки.

9. Болки во колената

Болката во колената може да укажува на преголемо его и превисоко мислење за себе. Бидете понизни. Волонтирајте. Запомнете, сите сме смртници.

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина