Еластичната гума е едноставен и евтин реквизит којшто има низа предности. Овие еластични ленти даваат сериозен отпор и мускулите работат под оптоварување, што доведува до брзи резултати. Со нив можат да се прават стомачни вежби и да се зајакнат мускулите на стомакот. Вежбите со еластичната лента се одлични за обликување на задникот и бутовите и за затегнување на бицепсите.

Погледнете некои вежби кои ќе ви го обликуваат целото тело за многу кусо време. Треба да се прават секој ден – 3 серии, 12 повторувања.

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина