Корекцијата на исхраната не единствен, а ниту доволен начин да се загубат килограмите и телото да се доведе во ред. За да го забрзаме процесот на слабеење, неопходно е да вежбаме. Често се служиме со изговори дека поради обрски немаме довоно време за треинг. Ова е начинот како да се помогне во таа ситуација. Се работи за ефикасен 15 – минутен тренинг кој обезбедува ефикасно губење на 300 калории дневно. А еве и како:

7 различни вежби кои се прават по 45 секунди, со 15 секунди пауза, се повторуваат од по 2 серии. Тие се составен дел од тренингот кој е фокусиран на затегнување на целото тело, а кој воедно поттикнува и согорување на калориите. Детален опис на тренингот може да погледнете на следново видео:

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина