jogurt-stapcinja

Многу лесен оброк, нискокалоричен и здрав

Потребни состојки (10 стапчиња):

150 g нискомаслен грчки јогурт

150 g боровинки

Засладувач (може да користите Стевиа)

10 стапчиња

Начин на подготовка :

Ставете боровинки на стапчињата.

Помешајте го и засладувачоти нискомаслениот грчки јогурт заедно.

Покријте ги боровинките и стапчињата со нискомаслен грчки јогурт.

Сместете ја смесата во замрзнувачот неколку часа.

Послужете и уживајте.

Нутритивни вредности (за 1 стапче):

Енергија: 18  kcal

Протеини: 1,8 g

Јаглехидрати: 2,7 g (шеќер 2,2 g)

Масти: 0 g (заситени 0 g)

Влакна: 1 g