Сите знаеме дека ако сакаме да ослабнеме треба да јадеме помалку и да трошиме повеќе. Но сите не успеваме да разбереме каква исхрана треба да следиме за да ослабнеме. Секогаш има диети што се базираат на сопствено искуство или не се наменети за активни луѓе кој имаат поголеми потреби од луѓето што не се активни.

Во следното видео дознајте како науката има едноставен пристап за вие да ослабнете без броење калории, се вика волуменска диета и има доста многу докази за нејзината ефективност.

З