Со овие неколку лесни вежби подбрадокот ќе исчезне како никогаш и да не постоел. А ќе исчезнат и насобраните маснотии на вратотСекоја вежба прикажана на видеото повторете ја пет до седум пати. Помеѓу секоја вежба опуштете ги мускулите на лицето.

Краток опис на секоја вежба:

Најпрво загрејте ги мускулите на лицето, па почнете да вежбате. Меѓу секоја вежба опуштете ги мускулите на начин прикажан во видеото.

  • 1. Ladle отворете ја устата и виткајте ја долната усна кон навнатре, па затворете ја устата.
  • 2. “Kiss” ceiling наведнете ја главата нанапред и однесувајте се како да го бакнувате таванот.
  • 3. Touch the nose исплазете го јазикот како во видеото, како да сакате со неговиот врв да го допрете носот.
  • 4.  Resistance потпрете ја вилицата на дланките и туркајте ја кон надолу пет секудни.
  • 5. Perfect Oval свртете ја главата на една страна и исфрлете ја вилицата како во видеото, па задржете се така неколку минути. Свртете ја главата на друга страна и направете го истото тоа.

 
 

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина