Колку мускули можат да се формираат по природен пат? Па, тоа е тешко прашање, а на него одговор има дадено Омар Исуф. Тој зборува за тоа како изгледале бодибилдерите пред 1935 година.

Зошто 1935 година?

Затоа што пред 1935 година во светот не постоеле никакви стероиди.

Погледнете ја фотографијата на која е Еуген Сендоу, снимена во 1890 година, многу години пред појавата на стероидите.

bez-steroidi1

 

Ернест Кандин (20-те години од минатиот век) има одлични раце

 

 

bez-steroidi2

 

 

 

А еве го и Боби Пандур (1900 година), со неговите естетски извајани нозе.

 

bez-steroidi3

 

 

 

 

Овие момци се доказ дека луѓето можат да изгледаат многу добро и без стероиди. Погледнете го целото видео подолу:

 

 

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина