Ако немате многу време за вежбање, овие совети ќе ви помогнат да го промените спортскиот дух од корен. Овие 3 вежби лесни се за помнење, а требаат само 15 минути дневно за да се направат.

Вежба бр. 1:

vezba11

 

 

Загрејте се за почеток на тренингот. Идеална вежба е онаа во која ќе ја префрлите тежината од една на друга нога додека сте застанати во расчекор. Секојпат при префрлањето од една на друга нога, со прстите од спротивната дланка допрете ги стапалата од ногата на која имате чучнато.
Направете 3 серии од по 25 вежби. Во оваа вежба нацелени се колковите и внатрешната и надворешната ложа.

Вежба бр. 2:

 

vezba21

 

Останете и понатаму во положба на расчекор, но овојпат прстите на стапалата треба да се поставени нанадвор. Почнете да правите чучнувања, но не до крај.
Направете 4 серии од по 15 вежби.

Вежба бр. 3:

 

vezba31

 

Сега во овој расчекор прстите на стапалата се насочени право. Нозете се раширени во ширина на колковите. Заземете положба на получучнување и правете издржувања од по 30 секунди. Повторете 5 пати.

Со редовно правење на овие вежби, резултатите гарантирано ќе бидат видливо по само три недели.

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина