Ако предолго го ,,стегате,, мочниот меур, воздржувајќи се да одите во тоалет, ризикувате да добиете сериозна инфекција на мочниот меур и посебно појава на крвни згрутчувања.

 

Директорката на уролошката онкологија при Универзитетот во Јужна Калифорнија, Ен Шакман, вели дека поради инфекција на мочниот меур навистина може да се појави крв во урината. Таа кај инфекците е иритирана, воспалена и може да крвари, и се работи за многу сериозно воспалување отколку кај она на уринарните канали.

 

 

  • Ако предолго ја задржувате урината или ако не ја исфрлате до крај, предизвикувате инфекција. Проблем е ако тоа вие е навика, а не повремена појава – рекла Шакман.

 

Поради физиономијата, и покусите уринарни канали, жените се посклони на воспаленија од мажите. Околу 50% од жените барем еднаш имал воспаление во животот. Сепак, додека жените тоа многу полесно го препознаваат, мажите обично не знаат што се симптоми на ваква инфекција, па честопати кај нив доаѓа до појава на крв во урината пред да појдат на доктор.

 

 

– Крвта во урината секако е причина за загриженост, бидејќи може да биде знак за поголем проблем – заклучила доктор Шакман, додавајќи дека најчесто се работи за инфекција.

 

Тагови: разно
Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина