Голем дел од луѓето не знаат како да ја прават оваа вежба, вклучувајќи и некои од сертифицираните тренери како да им ја објаснат вежбата на почетници. Откријте ги тајните на мртвото кревање.

 

1-во правило гледајте да не ја искривувате кичмата зашто можете да го повредите грбот.

Ако сте слаби во влечењето зајакнете ја задна ложа и долниот дел на грбот.

Слушајте го вашето тело, ако чувстувате дека не можете да ја направите вежбата, подобро откажете ја и нека ви помогне некој да ви ја направи истата.