Овие вежби за задник се состојат од 7 вежби, од кои секоја трае по 40 секунди. Меѓу нив има брзи преминувања и нема одмор. Не е вклучено ниту загревање, кое треба да е направи пред тренингот. Фокусирајте се на контракцијата на мускулите за време на целиот тренинг, посебно на мускулите на задникот и нозете. Користете контролирани движења без поголеми замавнувања.

 

Овие вежби за задникот и нозете можете често да ги изведувате, дури и до 5 пати неделно. Ако сте почетник и почувствувате болки во мускулите по тренингот, одморете еден ден пред да го започнете следниот тренинг. Ако сакате да ја зголемите ефикасноста на овие вежби, можете да ставите тегови на глуждовите.

 

 

Вљубеничка во здравата исхрана и науката, сака да чита литература од разни жанрови и обожава медицина