Таг: plank

Таг: plank

Обратниот планк е вежба која не е толку популарн акако обичниот планк, но е подеднакво корисна за селото тело. Суштината на оваа вежба, како и кај обичниот планк е да се остане во поза во која мора да бидете - односно е вежба на издржување, при која сите затегнати мускули се...
Боди-фит
Постои сличен начин на вежбање како планк, само со поинакво име и која дефинира сосема друга група на мускули. Страничното издржување или “side plank” (страничен планк) е многу популарна вежба меѓу фитнес тренерите и многумина ја практикуваат. Може да се прави секаде - во...
Боди-фитВидео
Plank (анг.), или во превод ’штица’, е едноставна, но многу ефикасна вежба за јакнење на стомачниот ѕид. Спаѓа во групата на изометрични вежби на силата, статична вежба при која мускулите се постојано контрахирани. Оваа вежба е најдобра за стомачни вежби, но и за целиот сред...
Боди-фитВидео