Таг: casein

Таг: casein

Иако и претходно пишувавме за додатоците на исхраната (суплементите), фитнес индустријата е меѓу најголемите во светот, постојано се прават нови истражувања и тестирања и се доаѓа до нови сознанија, па затоа и најголемиот дел од луѓето сеуште не знаат многу за суплементите и...
Суплементи

Whey или Casein Протеини?

Често постовувано прашања за протеините  cе дали е важен типот на протеин и кој е подобар Whey или Casein? Одговорот е дефинитифно ДА.Whey и Casein протеинот имаат различен амино-киселински профил, различна стапка на  разложување во оранизмот,и како резултат на тоа имаат ра...
Суплементи

Измами со протеинските напитоци

Што е разликата помеѓу евтин протеин и квалитетен протеин? Понекогаш тоа што го пиете не е чиста сурутка, туку мешавина. Не дозволувајте да бидете измамени. Дознајте во следното видео.   ;
ВидеоСуплементи

Протеинска чоколадна торта

Ви преставуваме рецепт за чоколадна торта кој е лесен за правење а во исто време многу богат со протеини.Може да го конзумирате секој ден без многу грижа на совеста :) Напомена:за посочна текстура користете протеин со casein.Ако користите whey тортата ќе биде по сува. ...
Боди-фитИсхрана