Таг: јајца од препелица

Таг: јајца од препелица

Лекување со јајца од препелица

Јајцата од јапонска препелица се многу лековити. Содржат безброј витамини и минерали, а меѓу нив издвојуваме 0,5 мг. калциум, 2,2 мг. фосфор, 3,8 мг. железо, 3 мг. витаминa A, 0,1 мг. витамин Б1 и 0,8 мг. витамин Б2. Едно јајце од препелица содржи 74,6 % вода, 13,1% белко...
ЗдравјеИсхрана