Таг: јајца

Таг: јајца

  Се чини дека јајцата се намирница која заговорниците на здрава исхрана ги дели во два табора: едни кои сметаат дека јајцата мора да се наоѓаат секојдневно на нашето мени и другите, кои мислат дека јајцата смеат да се јадат само два пати неделно. Токму поради ваквит...
Исхрана
    1. Додајте месо или малку сирење Бидејќи веќе имате многу протеини и јајца, гледајте да ставите умерено месо и сирење во омлтот, само колку да го зачините малку и да му го подобрите вкусот. Одберете еден од двата избори, тој што повеќе ви се допаѓа. На при...
Исхрана

5 специјалитети од варени јајца

Сигурни сме дека колку јајца и да сваривте, поделивте или пак се кршивте со нив за Велигден, сигурно многу и ќе ви останат. Немојте да ги фрлате, бидејќи варените јајца се клучни состојки во рецептите за многу вкусни јадења и специјалитети. Пилешка салата Потребни состојки...
Исхрана
Сигурно после Велигденските празници, и во Вашиот дом има многу скршени велигденски јајца и не знаете што да направите со нив. Но, најдобро би било да ги изедете. Можете да ги изедете за појадок, за вечера, можете да ги ставите во ролат од месо или од нив да направите сала...
Исхрана
Доколку доволно долго повторувате некоја лага таа станува вистина, гласи старото правило на пропагандата. Некои лаги за исхраната ги слушате веќе со години, од ден на ден. Но, колку и пати да сте ги слушнале, тие едноставно не се вистинити! Јајцата се нездрави Јајцата се по...
Исхрана