Таг: јадење навечер

Таг: јадење навечер

Грицкањето храна богата со шеќери и масти доцна во ноќта е одличен и брз начин за да го зголемите обемот на половината. Еве совети како да ги одбегнете искушенијата и како да не ви пукаат копчињата на панталоните. Ограничете ги јагленохидратите Вечерата богата со јагленохи...
Исхрана

Еве зошто не треба да се јаде по 19 часот

Кардиолозите советуваат дека возрасните не би требале да јадат по 19 часот, или барем два часа пред спиење. Резултатите од спроведената студија, во која учествувале 720 луѓе, со просечна старост од 53 години кои имаат висок притисок, покажала дека оние кои јаделе два часа пр...
Исхрана
Квалитетна исхрана во вечерните часови е добра за да се обнови оштететното  мускулно ткиво во вашето тело. Консумирањето на соодветна храна пред спиење ќе му ги даде на вашето тело потребните состојки за закрепнување од интензивното вежбање и ќе ви помогне во достигнувањето ...
Исхрана
"Кога ќе се најадете пред спиење, телото сите тие калории ги претвора во масти," вели нутриционистот Мануел Виљакорта, гласноговорник на Американската асоција на диетичари. ,,Сепак, и покрај тоа можете да јадете нешто,, вели тој. ,,Само, тоа треба да биде вистинска ужина. Ев...
Исхрана
Што има лошо во тоа да го ублажите гладот во доцните вечени часови? Изгледа безопасно, меѓутоа, доколку често ја вадите кутијата сладолед од замрзнувачот или грицкате чипс, имате проблем. Имено, овие калории не се согоруваат во текот на ноќта и доколку секоја вечер внесуват...
Исхрана