Таг: јадење

Таг: јадење

Што никако не смее да се јаде по 19 часот?

Стручњаците велат дека не треба да се јаде после 19 часот и објаснуваат зошто доцната вечера може да биде опасна по здравјето. Ако сепак се одлучите да јадете после ова време, тогаш задолжително одбегнувајте ги следниве намирници.   1.Пржена храна Масната, тешка хр...
Исхрана

Јадете бавно, џвакајте долго!

Секој залак треба да се изџвака 39 - 42 пати! Џвакањето е од пресудна важност за здравјето на организмот. Ја подготвува храната за варење и на телото му овозможува од намирниците да апсорбира се што му е потребно. Колку трае вашиот просечен оброк? Веројатно не сте обратиле в...
ИсхранаРазно
Покрај сите обврски кои ги имаме во текот на денот, вистинско чудо е доколку најдеме време да се наспиеме, здраво да се храниме и да одиме на вежбање. Дали знаете дека сето тоа може да се постигне доколку правилно го распоредите своето време? Најдобро време за појадок, руче...
Нови статииРазно