Таг: јагоди

Таг: јагоди

Зошто е важно да се јадат јагоди?

Покрај тоа што имаат одличен вкус, јагодите се исклучитено здрави и можат да спречат развој на многу болести. Во 100 грама јагоди има само 32 калории, па тие се одлични за сите оние кои сакаат да ослабнат. Осум јагоди со просечна големина содржат повеќе витамин Ц од еден пор...
ЗдравјеРазно
Сезоната на јагоди е пред нас, а многумина веќе имаат посегнато по првите пристигнати јагоди во супермаркетите. Јагодите се богати со витамините Ц и Б6, а една чаша од нив содржи само 49 калории. Во продолжение погледнете за што се се добри јагодите. 1. Го намалуваат ризи...
Исхрана