Таг: црн дроб

Таг: црн дроб

  Иако секој орган во човековото тело е важен на свој начин, сепак белите дробови и црниот дроб навистина заслужуваат посебно внимание, бидејќи тие се најголемите чистачи на организмот. Меѓу бројните функции на црниот дроб е и таа да ја прочистува крвта, додека белит...
Здравје

Чичак за здрав црн дроб

Чичакот (лат. Silybum marianum) е степско и каменесто растение кое потекнува од јужна Европа, средна Азија и северна Африка. Му припаѓа на семејството Asteraceae, чии членови и растенија се налик на сончоглед и бела рада. Расте и до два метри во висина и е многу бодликава. К...
ЗдравјеРазно

6 показатели за заболен црн дроб

Црниот дроб е најголемата жлезда во човековиот организам, во која се наоѓаат околу 300 милијарди клетки ткиво - хепатоцити, кои извршуваат повеќе од 500 различни физиолошки функции неопходни за оддржување на животот. Постојат повеќе показатели дека црниот дроб не функционира...
Uncategorized

Чистење на црниот дроб со суво грозје

Постапката на чистење и детоксикација на црниот дроб со помош на суво грозје е една од најефикасните методи за закрепнување на организмот и ослободување од хронични болести и токсини, бидејќи самата затруеност на организмот го вклучува механизмот за самоизлекување, а исто та...
ЗдравјеРазно

3 природни лекови за замастен црн дроб

  Замастениот дроб, најчестата болест на денешницата, не е мал проблем. Таа предизвикува воспаление и уништување, а ако не се лекува доведува до цироза и попуштање на црниот дроб. Најважно е со лекувањето да се започне што поскоро, а во тоа можат да помогнат и природни...
Здравје

Чистење на црниот дроб со суво грозје

Постапката на чистење и детоксикација на црниот дроб со помош на суво грозје (покрај чистењето на организмот со ориз), е една од најефикасните методи на закрепнување на организмот и ослободување од хроничните болести и токсини, бидејќи самата затруеност на организмот го спре...
Здравје

Детоксикација на црниот дроб со исхрана

Црниот дроб е најзначаен детоксикациски орган во телото, централна ,,лабораторија,, на организмот, чие здравје не е лесно денес да се зачува, бидејќи на него негативно влијаат алкохолот, дебелината, вирусите, честото консумирање лекови и изложувањата на токсини. Кога црниот ...
ЗдравјеИсхрана
Црниот дроб има улога во нашиот организам на ,,фабрика,, за крвта. Тој учествува во процесот на обновување на крвта, а помага и во јакнење и стимулација на органите за варење во организмот. Покрај тоа, црниот дроб има уште една важна функција: ја чисти крвта и ги елиминира с...
ЗдравјеИсхрана
Во едно мало истражување на научниците од Грција, се покажало дека секојдневната консумација на чај од камилица, може да помогне во спречување на болести на црниот дроб, па дури и да се спречи формирањето на клетките на ракот. Учесниците пополниле прашалник во која били в...
ЗдравјеИсхрана
Името на оваа болест упатува на насобирање на масти во клетките на црниот дроб. Зголемениот број на заболени од оваа болест се должи на постоењето на вистинска епидемија на континуирано дебелеење кај луѓето. Дебелината преставува еден од главните фактори на ризик за поја...
Здравје

Галерија