Таг: цигари

Таг: цигари

Цигарите ги уништуваат мускулите

  Најновата студија покажува дека цигарите ги оштетуваат мускулите. Пушењето директно го намалува бројот на крвните садови во мусклите на нозете и ја ограничува количината на кислородот и нутритиентите кои ги примаат. Претходните студии покажале дека пушењето ги осла...
ЗдравјеРазно

7 чекори за откажување од пушењето

Ако сте решиле да ги оставите цигарите, или само размислувате за тоа, советите на стручњаците можат да ви помогнат за да истраете во тоа.     Не дозволувајте стравот да ве парализира   На секој пушач добро му е познат стравот од денот кога одредил д...
ЗдравјеРазно
Престанокот со пушење може да претставува вистински предизвик, но тоа е дефинитивно една од најдобрите нешта кои можете да ги направите за себе и за своето здравје. Веќе многупати имаме слушнато дека пушењето е опасно по здравјето, дека преставува водечка причина за карцином...
ЗдравјеРазно
Никотинот од цигарите создава зависност исто како онаа од дрогата, бидејќи во мозокот на пушачот се случуваат хемиски промени слични на оние кои во мозокот на заморчињата го предизвикуваат кокаинот, хероинот и другите видови дрога. Ова го тврдат научниците од американскиот И...
Здравје
  Во голема заблуда се сите оние кои, со цел да се заштитат од штетните последици од тутунот, но и за да можат да пушат онаму каде е забрането, од обични преминаа на електронски цигари. Тие, според бројни истражувања, подеднакво се штетни како и обичните цигари! Едно и...
Здравје
  Откако ќе почнете со пушење, вашиот сон никогаш нема да бидат ист. Откажувањето од пушење речиси веднаш ќе го подобри квалитетот на вашиот сон. Луѓето кои никогаш не пушеле ретко имаат проблеми со спиењето. Земајќи ги во предвид сите други причини зошто треба да с...
ЗдравјеНови статии
Секој час се појавува некоја нова диета, а со тоа и некој нов производ, кој оние кои го измислиле заработуваат доста добри пари. Пред да започнете со некоја диета, добро истражете. Прочитајте ги деветте најлуди и најчудни диети досега смислени. 1 ) Очила за слабеење Пред н...
Исхрана
Дури и ако не планирате потомство во скоро време, водете сметка за овие неколку работи... Ризичен секс Многу наизглед беззначајни уринарни инфекции може да бидат причина за воспаление на женските гениталии и доколку се упорни, а не се лечат, имаат за краен исход стерилитет....
ЗдравјеРазно
Да можете да видите каква штета предизвикувате на вашето тело со пушењето сигурно би ги откажале цигарите. "Toxic cycle" e дело на Министерството за Здравство на В.Британија
ВидеоЗдравје