Таг: хроничен замор

Таг: хроничен замор

  Сложените јагленохидрати му се потребни на организмот за да може да внесе доволно хранливи материи и ,,гориво,, за елиминирање на заморот. Поради тоа тој копнее за јагленохидрати кога ќе дојде до познатото попладневно "паѓање на енергијата".   Иако се пр...
Исхрана
Во повеќето случаи сме во право, но заморот може да биде показател за нешто многу посериозно на кое треба да обратиме внимание и дури треба да се започне од најосновните чекори кои бараат промена на начинот на живот. Променте го времето кога си легнувате, одбегнувајте алкохо...
ЗдравјеРазно
Ако се влечкате уморно, не обвинувајте ја минатата моќ за тоа. Доколку слабото спиење е една од најголемите причини поради кои се чувствувате исцрпено, постојат покрај него уште неколку други виновници - а некои од нив започнуваат да делуваат уште пред да излезете од дома. А...
ЗдравјеРазно

6 вежби за 6 најчести тегоби

Освен губење на вишокот килограми, со вежбањето можат да се регулираат и бројни здравствени тегоби. Болки во грбот, бранови жештина... За сите нив постои лек во вежбањето разни видови тренинзи, но во точно одредени временски раздели и траења. Погледнете кои вежби треба да ги...
Боди-фитЗдравје