Таг: фитоестрогени

Таг: фитоестрогени

Јадењата од соја во некои делови од светот се редовна исхрана веќе со илјадници години. И, тоа поради многу добра причина. Зрната од соја и јадењата кои се подготвуваат од нив нудат значително импресивен нутритивен профил. Како прво, сојата е потполн растителен протеин - таа...
ЗдравјеИсхрана