Таг: физичка активност

Таг: физичка активност

  И Мин Ли, професор по медицина на Медицинскиот факултет на Харварад, смета дека е тоа преголемо оптоварување за организмот, па препорачува уште пет видови на тренинг.   Пливање, таи чи, тренинзи за сила, одење и Кегелови вежби се спортски активности кои ...
Боди-фит
Пивото е одличен напиток кој ги надоместува водата и електролитите, не само во лето, туку и во зимските месеци. Истражувањата покажале дека покрај водата, пивото претставува намирница на избор при брзо закрепнување на организмот по физички напор, тврди италијанската биохемич...
Исхрана

6 активности за будење на телото

Покрај тоа што ќе ви ја затегне кожата и ќе ви ги дефинира мускулите, следните активности можат да ви помогнат за подобро да ја изразите сопствената сексуалност.   Јога Со помош на јогата се постигнува сеопфатен склад помеѓу телото и душата. Освен терапевтско делув...
Разно
Ако се чувствувате лошо, а не знаете зошто, ако сте загрижени за својата финансиска ситуација, позитивното размислување не може да биде решение. Понекогаш најдобриот третман вклучува физичка активност. Ако се борите со стрес, постојат многу начини како да му пристапите на пр...
Боди-фитЗдравје
Со тек на годините, нашиот метаболизам се забавува, а телото е посклоно на дебелеење. Меѓутоа забавувањето на метаболизмот во средните години не е главна причина за брзото зголемување на телесната тежина. Одговорот се крие во неактивноста. Колку сме постари, толку сме помалк...
Боди-фитРазно

Колку е старо вашето тело?

  Генетскиот часовник постојано отчукува, но физичката активност има способност постојано да ја враќа младоста и таквиот дух. Неодамнешните истражувања покажале дека различните органи и ткива од организмот стареат со различно темпо . И покрај тоа што поголемиот дел о...
ЗдравјеРазно
Оваа листа ќе ви помогне да станете за кратко време фит, но и да останете здрави. Ставете ја на некое место и кога нема да имате воља за физичка активност, доволно е само да ја погледнете. Еве кои се причините: 1. Спречување болести Докажано е дека телесното вежбање го нам...
Боди-фит

Стапици кон патот до витка линија

Одржувањето здрав живот е одржување на баланс, поставување на работни цели и, она што е најважно, добра забава. Со ова на ум можете да постигнете се и да се избалансирате. Трчањето на лента во недоглед не значи дека ќе постигнете цел Лентата за трчање може да биде одличн...
Боди-фитРазно