Таг: уста

Таг: уста

Вкус на метал во устата

Илјадници вкусови кажуваат се за храната и пијалоците, па така и за време на една обична настинка, кога е затнат носот, секоја храна делува безвкусно и имамо чувство како да јадеме хартија. Информациите кои се добиваат од сетилото за вкус – јазикот, одат до мозокот, па така ...
Здравје