Таг: тестостерон

Таг: тестостерон

Од сите анаболни хормони во телото, тестостеронот без сомнение е еден од најсилните. Затоа и не е изненадување дека овој хормон е поврзан со широк спектар на телесни функции, како што се зголемување на мускулната маса, меморијата, либидото и концентрацијата.   Тоа...
Боди-фитСуплементи
Како и сите луѓе, секој од нас има свои потреби, а сексот е една од најважните во животот на човекот. Бидејќи сите ние сме бодибилдери (или целиме кон тоа) и наша цел е да добиеме на големина и да го имаме телото од нашите соништа, секогаш ги имаме оние прашања во себе; како...
Боди-фит
  Кога и да се спомене нешто околу бодибилдингот, или за било кој друг спорт, па дури и при самото споменување на зборот фитнес, првата асоцијација поврзана за хормоналната проблематика е редовно врзана за тестостерон. Од најупатените и најискусни  фитнес фрикови па ...
Боди-фитСуплементи
  Постојат 3 хормони кои се ослободуваат потикнати од вежбањето, кои Ве прават поздрави.   Редовната физичка активност може да помогне во намалувањето на крвниот притисок и нивото на холестерол, може да ви помогне да постигнете и одржувате здрава телесна теж...
Боди-фит
Иако нивото на тестостерон и на постари години може да остане нормално, иако по 50-та година од животот го губи дури една третина од мажите. Симптомите од недостаток на тестостерон се хроничен замор и малаксаност, мускулна слабост и неволност.   Со тек на годините...
Здравје
Кога мажот еднаш ќе се разболи од болест како што е, на пример, карцином на простатата, тој добива т.н. антиандрогена терапија, што значи дека не само што не му се надоместуваат хормоните, туку и оној мал број на хормони кои му преостанале во телото се блокираат со лекови. А...
ЗдравјеРазно

3 најважни “женски” хормони

Постојат неколку хормони кои се сметаат за ,,женски,,, иако некои од нив се присутни и во машкото тело, а та се естрогенот, прогестерпнот и тестостеронот. Се сметаат за женски поради улогата која ја имаат за плодноста на жената, а освен тоа и се подоминантни кај неа отколку ...
Здравје
Хормоните играат голема улога во нашиот организам, а тестостеронот (машкиот хормон) е најважен од сите, бидејќи ги регулира нашите телесни процеси. Тој е одговорен и за нашиот сексуален нагон, но со тек на време неговото ниво во нашето тело почнува да опаѓа. Кога сме во свои...
Боди-фитИсхрана
Тестостеронот во нашиот организам се шири преку рецепторите и оди од мозокот, преку коските се до крвните садови. За утврдување на неговото ниво во организмот се вршат тестови кои вклучуваат вадење крв. Тристотини нанограми на децилитар крв или помалку значи дека тој недоста...
ЗдравјеРазно

Машки пмс синдром

Доктор Џералд Линколн, научник во Medical Research Council’s Human Reproductive Sciences Unit во Единбург, открил дека мажите имаат своја верзија на ПМС, која ја нарекол ИМС (Irritable Male Syndrom/Синдром на машка радразливост), а причината за неа е нивото на тестостерон. М...
ЗдравјеРазно

Галерија