Таг: сурутка

Таг: сурутка

Сурутка – вистинска витаминска бомба

Сурутката е нус-производ кој настанува при производство на сирење и јогурт и во неа остануваат најдобрите и најскапоцени состојки во млекото: витамините Б и Е, минерали и млечен шеќер, кои се важни за градење на најфините врски во мозокот. Во последно време сурутката по малк...
Исхрана
Сурутката е производ од млекото кој низ историјата се користел многу повеќе отколку денес. Иако некои напредни земји, како што се Швајцарија и Исланд, ја користат како основа за правење разни пијалоци, во повеќето земји таа е заборавена исто како и нејзините бројни позитивни...
ЗдравјеИсхрана
Кога е најдобро време да се конзумира протеин од сурутка? Интересно прашање и одговор од моја гледна точка.    
ВидеоСуплементи

(Видео)Soy или whey протеин?

   
ВидеоСуплементи

Што е подобро whey или casein?

Битката помеѓу протеините не престанува, гледам се повеќе луѓе имаат избор на протеини но според мене сурутката е најдобра и блендовите од протеини сурутка,казеин и соја или белки. Следното видео објаснува што е разликата помеѓу сурутка и казеин.
Нови статииСуплементи