Таг: срцеви болести

Таг: срцеви болести

Косата побелува низ годините, кај некои порано, кај некои подоцна - во зависност од гените и начинот на живот. Но, понекогаш белите влакна се појавуваат и како предупредување дека нешто не е во ред со здравјето или дека некои скапоцени материи ги има премногу или премалку во...
ЗдравјеРазно
Научниците од Универзитетот Оксфорд откриле дека плунката на крлежот може да се користи во борбата против опасен вид на срцева болест, која најчесто завршува со ненадејна смрт кај младите луѓе. Списанието Scientific објавило детали од една студија според која таа материја сл...
ЗдравјеРазно
Овие болести можат да бидат фатални ако не се откријат на време, но можете да научите да ги препознаете нивните симптоми.   1. Рак на јајчнците   Во Америка, оваа болест ја погодува секоја 75 жена. Шансите за жената да поживее пет години од настанокот на ...
Здравје