Таг: спорт

Таг: спорт

  Која физичка активност е најсоодветна да ја практикуваат жените? Има многу, а секоја жена може да направи избор во зависност од својата возраст и општата здравствена состојба.   Светската здравствена организација го дефинира здравјето не само отсуство на б...
Боди-фит
Навивањето за омилениот клуб или за поединец може да донесе добри користи за општата здравствена состојба, но истовремено од него демнат и бројни опасности во тие ситуации. Голем број ТВ канали денес овозможуваат следење на разни спортски настани во текот на целата година. В...
ЗдравјеРазно
Спортот е секогаш најдобриот начин за трошење на килограмите, а доаѓањето на сончевите денови ни дава можност да излеземе од дома и да почнеме да се занимаваме со разни активности. Калориите се трошат без разлика на тоа колку сме активни, бидејќи е тоа процес којнсе подвива ...
Боди-фитЗдравје
Кој ќе знае подобро од вас самите? Сами знаете дали го сакате спортот или не и кои вежби вам ви одговараат најдобро. Ако правите вежби кои се спротивни на вашите карактерни особини, тоа може лошо да влијае на вашата самодоверба, тврди професорот Кен Фокс од Универзитетот во ...
Боди-фит
Спортот пред шестата година за детето треба да биде забава, вистинскиот тренинг има смисла дури после 11-тата година. Со желба децата уште од мали нозе да се вклучат во спорт, за правилно да се развијат и да стекнат здрави навики, родителите често се прашуваат на кој начин ...
Боди-фитРазно
  Подолу ви претставуваме неколку мотивациски цитати од најпознатите светски спортисти, автори и филозофи за вежбањето, спортувањето и мотивацијата. 1. Ако жена ве победи во тенис, променете го спортот. Ако жена ве победи во бокс, сменете ја жената. " - Мухамед Али ...
Разно