Таг: сончање

Таг: сончање

5 митови за сончањето

  Изгорениците од сонце не се само болни, тие можат сериозно да му штетат на здравјето. Она поради кое тие се јавуваат најчесто е поради потценувањето на силата на сонцето. Овие пет митови за сончањето и последиците од сончањето е важно да се побијат и да се поработи...
ЗдравјеРазно

Аналгетиците – опасни на сонце

Аналгетиците, кремите против акни, антимикотиците и лековите за срце, но и кантарионот можат да предизвикаат кожни реакции. На плажа треба да ,,заборавите,, на шминката и парфемите, бидејќи можат да предизвикаат алергија. Значи, пред одење на плажа имајте на ум дека оддел...
Здравје
Изгорениците од сонце не се само моментална опасност која ќе ви уништи некој ден плус од годишниот одмор, бидејќи претераното изложување на УВ-зрачењето може да доведе до најлошото - карцином на кожата. Оштетувањата на кожата предизвикани од УВА и УВБ ултравиолетовите сончев...
Здравје

Сончањето е дрога?

Најновите истражување покажале дека сончањето всушност создава зависност. Лабораториските глувци станале зависни од бета-ендорфинот, опијат сличен на наркотиците, која кожата го произведува кога е под дејство на ултравиолетовите зраци. Тимот од Општата болница во Масачусетс...
Uncategorized
Годишниот одмор ви е премногу краток и сакате да го сочувате вашиот тешко добиен бронзен тен што е можно подолго? Придржувајте се до следните неколку совети и резултатите секако нема да изостанат. Пилинг пред сончање Поставете добра основа за бронзениот тен. Пред изле...
Разно