Таг: сонце

Таг: сонце

Аналгетиците – опасни на сонце

Аналгетиците, кремите против акни, антимикотиците и лековите за срце, но и кантарионот можат да предизвикаат кожни реакции. На плажа треба да ,,заборавите,, на шминката и парфемите, бидејќи можат да предизвикаат алергија. Значи, пред одење на плажа имајте на ум дека оддел...
Здравје
Кога се зборува за алергијата на сонце, односно фотодерматозата, калциумот е незаобиколен нутриент. Сите оние кои се подложни на неа немаат доволна количина на овој важен минерал во телото. Во терапиите на сите видови енергија се користи калциум, бидејќи тој ја регулира...
ЗдравјеИсхрана

Сончањето е дрога?

Најновите истражување покажале дека сончањето всушност создава зависност. Лабораториските глувци станале зависни од бета-ендорфинот, опијат сличен на наркотиците, која кожата го произведува кога е под дејство на ултравиолетовите зраци. Тимот од Општата болница во Масачусетс...
Uncategorized
Цедените сокови рано наутро на празен стомак и прошетката по сонце, после зимското сивило, ќе го зајакне нашиот имунитет пред промената на годишните времиња. Исто така, нутриционистите препорачуваат да ја изедеме целата преостаната кисела зелка која сме ја ставиле зимата. Ш...
ИсхранаНови статии