Таг: сок од калинка

Таг: сок од калинка

  Новото истражување објавено во списанието Atherosclerosis, се потврдува дека екстрактот од калинка може да помогне во превенција и третман на прогресивно задебелување на коронарните артерии, предизвикано од акумулација на масното ткиво - состојба позната како атеро...
ЗдравјеИсхрана