Таг: сода бикарбона

Таг: сода бикарбона

Сода бикарбона – лек за сите болести

За сода бикарбона велат дека е волшебен прав кој го лекува целиот организам. Примените на сода бикарбоната се многу добро познати, а многумина од нив се однесуваат на здравјето. Со едноставни напитоци, направени на база на сода, може да се делува на превенирањето на појава н...
Здравје

Сода бикарбона како лек

Сода бикарбоната, која е уште позната и како натриум бикарбонат или едноставно само ,,бикарбонат,, спаѓа во групата на антациди со најбрзо дејство. Таа го спречува чешањето при каснувања и убоди од инсекти. Помага да се отстранат забните плакови и ги неутрализира киселините ...
ЗдравјеРазно
Иако содата бикарбона воглавно се користи за чистење на шпорети или за отстранување непријатни мириси во кујната, честопати забораваме дека нејзината намена е многу поширока и дека можеме да ја употребиме за сопствена нега. Во продолжение ви претставуваме начините на кои мож...
Разно
Придобивките од сода бикарбона на сите ни се познати . Секако, досега сте биле во можност да чуете многу за тоа на кој начин најлесно да го исчистите вашиот дом со сода бикарбона, но ви прикажуваме и неколку совети за тоа како да ја искористите и за лична нега и одржување на...
ЗдравјеРазно

Природни лекови против запек

Кога луѓето зборуваат дека по неколку пати во денот го посетуваат тоалетот, сигурно многумина од вас се запрашуваат: Дали е се во ред со мене? Всушност, бројот на одењата во тоалет варира од човек до човек и сосема е нормално да не вршите нужда и два-три дена. Оваа состојба...
Разно