Таг: слух

Таг: слух

Пушењето – причина за губење на слухот

  Пушачите имаат поголеми изгледи за губење на слухот од непушачите и ризикот расте со секоја испушена плус цигара, покажало едно јапонско истражување. Во истражувањето учествувале 19.000 испитаници кои биле пушачи, 9.800 поранешни пушачи и 21.000 непушачи.  ...
Здравје

Знаци дека ви се влошил слухот

  Не слушаат лошо само старите луѓе. Всушност, само 35% од луѓето кои го имаат овој проблем се постари од 64 години. Затоа, доколку забележите некои од следниве тегоби, обратете се кај својот доктор.   Ви ѕвони или зуи во ушите   Ова се првите знаци...
ЗдравјеРазно

5 знаци дека наслабнува слухот

Не е необично со стареењето да се влошува слухот. Дури во некои постари години тоа се смета за нормален физиолошки процес. Но, степенот на влошување мора да одговара на годините на старост, предупредуваат стручњаците. Ако степено на оштетување е поголем отколку што се толери...
Здравје