Таг: сливи

Таг: сливи

Нутриционистите тврдат дека на врвот на листата од 24 видови овошја со најсилно антиоксидативно делување, се наоѓа токму сливата. Сувата слива во однос на другите суви овошја има двапати посилна антиоксидативна моќ. Во состав на сувите сливи се наоѓаат концентиран сорбитол и...
Исхрана

Природни лекови против запек

Кога луѓето зборуваат дека по неколку пати во денот го посетуваат тоалетот, сигурно многумина од вас се запрашуваат: Дали е се во ред со мене? Всушност, бројот на одењата во тоалет варира од човек до човек и сосема е нормално да не вршите нужда и два-три дена. Оваа состојба...
Разно