Таг: сирење

Таг: сирење

Таканаречената лајт-манија ги има освоено не само оние кои се на диета и не сакаат да се дебелеат, туку и сите други конзументи. Па, така во фрижидерите наместо класичните, или подобро кажано нормални намирници, се наоѓаат нивните лесни варијанти, со редуцирани масти - лајт ...
Исхрана
  Масните наслаги на стомакот се најдобар показател за тоа дека вашето здравје е во опасност. Ако сте жена, обемот на половината не би требало да биде поголем од 90 сентиметри, а ако сте маж 101,5 сентиметри. Ако ги преминете овие вредности, ова се намирниците што тр...
Исхрана

Која мувлосана храна смее да се јаде?

Мора да се биде внимателен со храната на која се развила мувла, бидејќи одделни видови произведуваат опасни микотоксини. Меѓу нив најпознат е афлатоксинот, кого научниците го поврзуваат со предизвикување карцином. Според пишувањето на Хафингтон Пост, од друга страна е добро...
Исхрана