Таг: сила

Таг: сила

Вежбањето за добивање на максимална мускулна сила можеби изгледа контрапродуктивно . За разлика од вежбањето за големина и сила, вежбањето за мускулна моќ бара релативно мала тежина, обично околу 50 % од вашиот 1RM (едно повторување максимум) на дадено кревање.   ...
Боди-фит
  Сигурно некогаш сте помислиле за себе и вашето вежбање и за тоа како вашиот тренинг еволуирал во текот на годините. Веројатно кога сте биле тинејџери и и вие сте ги практикувале класичните бодибилдинг вежби. Секако, што друго би можеле да направите? Сигурно сте се ...
Боди-фит
  Кога и да се спомене нешто околу бодибилдингот, или за било кој друг спорт, па дури и при самото споменување на зборот фитнес, првата асоцијација поврзана за хормоналната проблематика е редовно врзана за тестостерон. Од најупатените и најискусни  фитнес фрикови па ...
Боди-фитСуплементи
  Ако сте во фитнес и бодибилдинг светот веќе некое време, веројатно сте прочитале или слушнале многу информации за вежбањето, исхраната и суплементите на интернет, во списанија или на телевизија ... Некои од нив се многу корисни, но за жал, повеќето од нив се и збун...
Боди-фит
Голем број на луѓе започнуваат да вежбаат со цел да ја намалат телесната тежина или да го задржат обликот на телото и да ги затегнат мускулите. За ова се многу корисни и боречките вештини. Овие вештини помагаат да се зајакне горниот дел од телото, нозете, грбот и стомачните ...
Боди-фит
Еден од најчестите тестови за мерење на силата кај мажите и кај жените се склековите. Оваа едноставна, но многу ефикасна вежба стана синоним за спортскиот дух, казнувањето и силниот тренинг. Тешко е да се каже кога точно и како настанале, но секако склековите и ја должат сво...
Боди-фит

5/3/1 тренинг за сила

5/3/1  е синоним за минималистички но многу ефективен тренинг за сила.Авторот на овој режим е легендарниот Jim Wendler кој може да се пофали со  1000lbs (454,5kg) на чучњеви,675lbs (306,8kg) на бенч клупата и 700lbs (318,1kg) на мртво дигање.   Ова не е режим со н...
Боди-фит
  Ајде да признаеме, доколку сакате да изгубите масти и да изградите мускули, ќе мора да јадете помалку, да јадете поздрава храна, да пиете повеќе вода, и да правите повеќе кардиоваскуларни вежби и вежби со оптоварување, нели? Па, не сосема. Сигурно сега ќе си помисл...
Боди-фит
Човечкиот организам поседува два метаболички пата: аеробен и анаеробен метаболички пат. Тие служат како извор на енергија, која е неопходна за виталните процеси во човековото тело.   Аеробниот пат подразбира снабдување со енергија со трошње на кислородот, додека а...
Боди-фитРазно

За и против тренинг со руско звоно

  И покрај некои спротивставени мислења, руските звона (кettlebells) не се нешто ново. Не е точно познато од кога датира нивното постоење, но истражувањата сугерираат дека руските звона се појавиле пред повеќе од 350 години и тоа најверојатно во Русија. Овие претпостав...
Боди-фит

Галерија