Таг: свинска маст

Таг: свинска маст

Правата вистина за свинската маст

Свинската маст е неправедно запоставена и дури оцрнета како намирница, која и покрај некогашните верувања е добра за нашето здравје. Таа содржи здрави масни киселини кои се добри за срцето и кои не влијаат врз телесната тежина многу повеќе од што делува маслиновото масло. Со...
ЗдравјеИсхрана
Свинската маст одамна е составен дел на традиционалната кујна и незаслужено се смета за нездрава. Таа има свое посебно место во козметиката и во народната медицина и има многу ефикасни дејства. Истражувањата од бројни медицински стручњаци покажале дека овој домашен производ ...
ЗдравјеИсхрана
Свинската маст повторно е тражен деликатес во кој вреди да се ужива на традиционален начин. Во кулинарството свинската маст посебно се цени бидејќи е одлична за пржење, а месото нема да впие многу мрснотии и ќе биде исклучително вкусно. Многумина сметаат дека е совршена и за...
ЗдравјеИсхрана