Таг: ротква

Таг: ротква

Лековитите својства на ротквата

Се смета дека земја на потекло на ротквата се Египет и Кина. За одгледувањето на ротквата во древниот Египет зборувата натписите на Кеопсовата пирамида. Слики од ова коренесто растение се среќаваат и на урнатините на Карнаскиот храм. Од семето на ротквата во стариот Египет с...
ЗдравјеИсхрана