Таг: реума

Таг: реума

Лекување на реума со биолошки лекови

Реумата или ревматизмот е заболување на мускулниот и коскениот систем. Третина од светската популација пати од некое од овие видови заболувања. Ревматизмот е најчеста хронична болест која воглавно ги зафаќа коските, зглобовите, тетивите, мускулите и лигаментите. Болеста в...
Здравје
Ревматските тегоби се многу непријатни и болни. Пречките при секое движење во мускулите, тетивите и зглобовите на многумина им прават проблеми при вршењето на секојдневните активности. За ублажување на болката, покрај лекови, креми и облози може многу да помогне и редовното ...
Боди-фитЗдравје

Со исхрана во борба против реумата

Реумата и артритисот се болести кои главно настануваат поради претерана количина на мокрачна киселина, млечна киселина и други непожелни состојки, вклучувајќи и високо ниво на холестерол, во крвта. Наведените материи го отежнуваат снабдувањето на крвта со кислород и нормална...
ЗдравјеИсхрана