Таг: ракопис

Таг: ракопис

Ракописот открива болести

Секој ракопис е уникатен, исто како и отпечатокот од прст, а од само неколку реченици на хартијата можно е да се прочитат многу болести. Тајната лежи во притисокот на моливот/пенкалото на подлогата. Ако е променлив, варира од послаб до посилен, и тогаш е видлива разликата по...
Разно