Таг: психичко здравје

Таг: психичко здравје

Ефикасен метод на лекување на душата

  Додека проблемите со помнењето обично се поврзуваат со годините, статистиките покажуваат дека 14% од младите на возраст помеѓу 18 и 39 години имаат доживејано намалена функција на мозокот. За среќа, постои сет од едноставни вежби наречени јога за супер мозок, кој ќ...
Здравје
Психолозите, барајќи корелација помеѓу карактерните црти на една личност и склоноста кон одредени болести, класифицирала три типови на личности: тип A, тип Б и тип Д. Во продолжение погледнете кој тип на личност сте вие и што ви советуваат психолозите.     ...
ЗдравјеРазно