Таг: протеин

Таг: протеин

Иако и претходно пишувавме за додатоците на исхраната (суплементите), фитнес индустријата е меѓу најголемите во светот, постојано се прават нови истражувања и тестирања и се доаѓа до нови сознанија, па затоа и најголемиот дел од луѓето сеуште не знаат многу за суплементите и...
Суплементи
Брзината на метаболизмот има клучна улога во брзината на согорувањето на калориите и топењето на мастите, а освен тоа го олеснува и патот до зголемување на мускулната маса. Меѓутоа, голем број луѓе имаат проблем со прилично бавен метаболизам, па е неопходна да се направат не...
Боди-фитИсхрана

Суплементи од “на нога”

Суплементите се дел од човековото секојдневие. Покрај редовните оброци, нема ој не посега по одреден суплемент за да надомести одреден недотиг од витамин или минерал, со цел да се подобри здравјето на организмот. Еве некои кои навистина можат да помогнат во тоа. Омега-3 мас...
Суплементи

Измами со протеинските напитоци

Што е разликата помеѓу евтин протеин и квалитетен протеин? Понекогаш тоа што го пиете не е чиста сурутка, туку мешавина. Не дозволувајте да бидете измамени. Дознајте во следното видео.   ;
ВидеоСуплементи
  Идејата дека високо- протеинската исхрана предизвикува "стрес" на бубрезите со кој  тие не се во можност да се справат е нешто за кое  што луѓето  расправаат со години. Тоа датира уште од раните 1980-ти , кога д-р Бари Бренер предложи врска меѓу високо протеинск...
Боди-фитСуплементи

Протеински чоколадни тортички

  Сакате да ја дознаете тајната за постојана мотивација за вежбање? Ваквите работи ве чекаат пред или по тренирањето. Не се шегувам воопшто кога велам дека расположението ми скокна од нерасположеност до чиста возбуда во последниве два дена (нерасположението беш...
Исхрана
Ако не сте оние типови кои религиозно после секој тренинг консумираат протеински шејк, ќе биде тешко да го искористите тоа големо пакување пред да му истече рокот. Иако признаваме дека користиме млеко на кое рокот за употреба испишан на пакувањето му поминал неколку дена (се...
Суплементи

(Видео)Soy или whey протеин?

   
ВидеоСуплементи
Научниците веруваат дека консумирањето дополнителни протеини во вашата исхрана е поволно за вашето здравје и должината на животниот век. Истражувањето го има спроведено група научници од Универзитетот во Бреша, Италија, водено од страна на професорот Енцо Нисоли. Растворени ...
Суплементи

Што е подобро whey или casein?

Битката помеѓу протеините не престанува, гледам се повеќе луѓе имаат избор на протеини но според мене сурутката е најдобра и блендовите од протеини сурутка,казеин и соја или белки. Следното видео објаснува што е разликата помеѓу сурутка и казеин.
Нови статииСуплементи

Галерија