Таг: природни шеќери

Таг: природни шеќери

Stevia rebaudiana е грмовидно зелјесто растение кое потекнува од Јужна Америка, а му припаѓа на семејството Asteraceae. Во Јужна Америка се користи 1500 години како природен и здрав засладувач. Поради нејзиниот сладок вкус, јужноамериканските домородци го нарекле ,,лист слад...
ЗдравјеИсхрана