Таг: правилно дишење

Таг: правилно дишење

  За време на вежбањето со тегови една од најважните карактеристики е правилното дишење. Правилното дишење помага во вежбите со тегови, го намалува ризикот од повреди и други несакани појави. Од друга страна, пак, неправилното дишење е штетно од многу причини. Диш...
Боди-фит

Научете правилно да дишете

Без храна можеме долго да издржиме, без вода малку помалку, но без воздух многу кратко. Животот започнува со вдишување, а се завршува со издишување. Едно бебе кога ќе се роди, знае да дише правилно, но низ животот тој спонтан процес на дишење се губи, така што голем број луѓ...
ЗдравјеРазно