Таг: подобар сон

Таг: подобар сон

Јога положби за подобар сон

Несоницата навистина може да се вмеша во квалитетот на животот, да влијае на продуктивноста, концентрацијата и да го зголеми нивото на стрес. Ако и покрај тоа што секоја вечер легнувате во темница и залудно чекате да заспиете, без притоа да користите лекови, можеби можете да...
Здравје

Спијте голи и ќе станете порано

Клиничкиот нутриционист Шон Стивенсон им помогнал на илјадници луѓе да ги решат своите проблеми со спиењето и со помош на неговите совети да им помогне да го променат стилот на животот. Освен што ги советува за исхраната, тој им нуди на клиентите совети за сите аспекти од жи...
ЗдравјеРазно

Мелатонинот помага за добар сон

Повеќето луѓе со кои се среќаваме имаат лош сон. Не е ни чудо, бидејќи е докажано дека милиони луѓе во светот страдаат од постојано пореметување на сонот. Некои истражувања покажуваат дека околу 80% од луѓето кои се јавуваат на доктор имаат барем некаков проблем со спиењето....
ЗдравјеРазно