Таг: повреди

Таг: повреди

Иако повредите се можни во било која форма на фитнес ( од аеробни вежби преку функционален тренинг и тренинзи во кои ја користиме само сопствената тежжина па се до  анаеробно вежбање со оптеретување),  во оваа статија ќе зборуваме за повреди кои се јавуваат како резултат на ...
Боди-фит

Јогата не е толку безопасна

Јогата може да ви помогне да се ослободите од стресот, но како и секоја друга спортска активност може да доведе до нови повреди, тврдат стручњаците. Универзитетот во Сиднеј тврди дека јогата предизвикала болки во локомоторниот систем на рацете кај 10% од вежбачите. Од друга ...
Боди-фит

6 најопасни секс пози

Повредите за време на сексот се ретка појава, но сепак знаат да се случат и воглавно се сериозни. До повреда најчесто доаѓа поради тоа како и каде се води љубов. Но, што би можело да биде позабавно од комбинирањето на сексот и опасноста... нели? Екстремното уживање е понеког...
Разно
Секој пат кога вежбате, на вашите мускули  се создаваат мали лузни, кои се всушност главните причини за болка. Откако  вашето тело ќе се опорави од лузни, ќе станете посилни, побрзи и повитки. Но, ако мускулите прекумерно  ги заморувате,  го нарушувате природниот процес на о...
Боди-фитЗдравје
Што е кинези лента? Кинези лента е еластична лента која има лонгитудинално истегнување, а може да се користи терапевтски, но и за подобрување на перформансите. Таа е направена од памук аплициран врз еластични влакна; што овозможува кожата да дише, да биде флексибилна, а со...
Здравје