Таг: пмс симптоми

Таг: пмс симптоми

5 знаци дека пмс е сериозна состојба

Под предменструален циклус се подразбираат низа промени во работата на хормоните кај жените, кои се манифестираат со појава на емоционални, психички и физички симптоми. Оваа дефиниција жените многу добро ја знаат и секој месец ја чувствуваат истата на своја кожа. Но, иако мо...
ЗдравјеРазно
Безброј жени се борат со симптомите на ПМС, кои се јавуваат пред секој месечен циклус, а кои можат да вклучуваат силни грчеви и главоболки, промени на расположението, анкциозност и депресија. Истражувањата покажуваат дека одредени намирници можат да помогнат кај многу сим...
ЗдравјеРазно
Симптомите како зголемен апетит, чувствителни гради и раздразливост најчесто се поврзуваат со ПМС, но многу слични симптоми се јавуваат и при рана бременост. Имено, хормоните и во двата случаи предизвикуваат промени во телото, а за да може да се разликуваат ви ги претставува...
Разно
Предменструалниот синдром (ПМС) претставува збир од физички и емоционални промени кои се јавуваат непосредно пред менструалното крварење. Физичките промени обично се манифестираат како надуеност, задржување на течностите, зголемување на телеснаа тежина, чувствителност на дој...
ЗдравјеРазно