Таг: пливање

Таг: пливање

  Пливањето е најздравата рекреација . Ги зајакнува и затегнува мускулите, ослободува од напнатоста и акумилираниот стрес и заштитува од болести, а повреди при овој спорт речиси и да нема.   Пливањето е најдобриот начин да се разладите за време на летните ...
Боди-фит

Бесконечен базен за фитнес манијаци

Иако базенот е одлично место за рекреација и тренинг, секогаш на ум ќе ви биде фактот дека сте ограничени и дека на крај ќе удрите во работ на базенот. Меѓутоа, бесконечниот базен е нешто сосема поинакво и тој ќе ви пружи бесконечно пливање во еден правец. Што значи беско...
Боди-фитВидео

Како пливањето делува на нашето тело?

Пливањето е одлична физичка активност, погодна за сите, без разлика на староста или кондицијата. Еве како тоа делува на нашето тело   За оптимално здравје се препорачува пливање од 30 минути секој ден, но и пливањето неколку пати неделно носи бројни благодети. ...
Боди-фит

Нуркањето е здраво за …?

  ЗА СИЛА И ЕЛАСТИЧНОСТ Кога се движиме низ водата при нуркање, нашите мускули работат многу посилно поради отпорот кој го пружа водата.   ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ДИШЕЊЕТО  Во текот на нуркањето се дише побавно и подлабоко, со што се намалува брзината на срцевит...
Разно

Како да бидете подобар пливач?

Постојат многу работи штои можете да ги направите за да го подоброте своето пливање. Следува листа од неколку совети кои најдобро ќе ви помогнат при тоа. Она што секако прво треба да го направите е да отидете на базен. Излезете од канцеларијата и почнете да пливате. После ов...
Боди-фит